MIĆUNOVIĆ JE NEGOVAO POSEBNE ODNOSE SA LJUDIMA IZ SRPSKOG PODZEMLJA: Kad čujete za koga se šuškalo da mu je KUM...
Brano Mićunović, Foto: Aleksandar Jovanović

CRNOGORSKI BIZNISMEN

MIĆUNOVIĆ JE NEGOVAO POSEBNE ODNOSE SA LJUDIMA IZ SRPSKOG PODZEMLJA: Kad čujete za koga se šuškalo da mu je KUM...

Mićunovićevo ime proteklih godina često je punilo stupca crne hronike, označavan je ključnim čovek u crnogorskom i srpskom podzemlju, a neretko se pisalo i o njegovim dobrim odnosima sa ljudima koji su se dovodili u vezu sa kriminalnim aktivnostima

Objavljeno:

Crnogorski kontroverzni biznismen Branislav Brano Mićunović, koji se godinama dovodio u vezu sa crnogorskim i srpskim podzemljem, preminuo je u petak nakon teške bolesti, a sahranjen je tokom vikenda na groblju Moštanica u Nikšiću. Mićunovićevo ime proteklih godina često je punilo stupca crne hronike, označavan je ključnim čovek u crnogorskom i srpskom podzemlju, a neretko se pisalo i o njegovim dobrim odnosima sa ljudima koji su se dovodili u vezu sa kriminalnim aktivnostima.

Nikšićanin Branislav Brano Mićunović godinama unazad intrigirao je srpsku i crnogorsku javnost. Prema raspoloživim saznanjima, Mićunović je vlasnik brojnih objekata u Crnoj Gori, iako se formalno vodio kao vlasnik samo u pojedinima.

Često je pominjan kao ključna osoba u srpskom i crnogorskom podzemlju, a bio je dobar sa kriminalcima, političarima, bezbednjacima. Poslednji put kada se zatekao u žiži javnosti bilo je u januaru 2021. godine, kad je priveden nakon što je policija prilikom pretresa u automobilu u kojem je bio pronašla oružje. Jedan od Mićunovićevih prijatelja, koji je bio sa njim u vozilu, priznao je da je oružje njegovo.

Proteklih godina Mićunović se često pominjao kao veliki prijatelj ljudi koji su povezani sa kriminalom u Srbiji. U tom kontekstu pominjalo se da je bio dobar sa narkom-bosom Darkom Šarićem, kome se sudi pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Darko Šarić
Darko Šarićfoto: Nenad Kostić

Prema dokumentima do kojih je ranije došao naš portal, Šarić je svojevremeno poslovno sarađivao sa Mićunovićem, međutim, u poslednjih nekoliko godina odnos između njih dvojice se pokvario.

U navedenim dokumentima navodilo se i da je Mićunović godinama unazad gajio dobre odnose sa Radosavom Cvijevićem, poznatijim kao Cvika, koji je u medijima označen kao jedan od najvećih novosadskih narko-dilera.

Brano Mićunović
Brano Mićunovićfoto: News1

Inače, Cvijoviću se sudi da je organizovao kriminalnu grupu koja je u dužem vremenskom periodu nabavljala i prodavala kokain na teritoriji Srbije, Mađarske, Austrije, Italije, Nemačke, Slovačke i Češke, a potom ga prodavala po drugim evropskim zemljama.

Kada je reč o odnosu između Mićunovića i Cvike, u dokumentima do kojih je Nova.rs ranije došla navodilo se i da je Brano intenzivno angažovan na planu pružanja logističke podrške porodici Cvijović, sa ciljem izdejstvovanja pružanja što povoljnijeg položaja Cviki u sudskom postupku koji se protiv njega vodi u Specijalnom sudu u Beogradu.

Takođe, pisalo se i da je Brano bio u dobrim, odnosno kumovskih vezama, sa Dragoslavom Kosmajcem, koji je preminuo od koronavirusa pre nekoliko godina. Kosmajac je 2014. godine priveden zbog sumnje da je sa još šest osoba izvršio krivično delo poreska utaja i podstrekivanje na zloupotrebu službenog položaja, iako su ga optuživali za teška krivična dela. Na teret mu se takođe stavljalo i da je izvršio malverzacije sa opštinskim zemljištem, ali je odlukom Apelacionog suda oslobođen svih optužbi.

Dragoslav Kosmajac
Dragoslav Kosmajacfoto: Zorana Jevtić

Poznanstvo sa Buturovićem

Sem njih, još tokom 70-ih godina prvi put se u bezbednosnim krugovima čulo za Brana, a upravo u ovom periodu dovođen je u vezu s pokojnim predsednikom FK „Vojvodina“ Ratkom Buturovićem, zvanim Bata Kan Kan.

Tako se svojevremeno spekulisalo i da je Mićunović bio jedan od organizatora nereda u Đenovi i Italiji, tokom održavanja međunarodne fudbalske utakmice između reprezentacija Srbije i Italije. Navodno, pružao je podršku Dejanu Stojanoviću, zvanom Keka, koji je označen kao glavni finansijer pomenutih aktivnosti, čiji je cilj bila diskreditacija tadašnjeg predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića.

Podsetimo, Stojanović zvani Keka, vođa novobeogradskog kriminalnog klana, svojevremeno je označen kao finasijer nereda koji su se dogodili u Italiji.

Bonus video:

01:36

NAKON UBISTVA ĐINĐIĆA KRIMINAL SE PRESELIO SA ULICA U INSTITUCIJE Čanak akcentovao: Znali su da Srbija ne može naći novog čoveka

(Espreso/Nova/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.